top of page

De zichtbare stilte van deze plek zou menig neo-urbanist kalmeren

De molen, die in 1797 door de familie Demez werd aangekocht, nam niet zonder reden de naam van zijn koper aan. Tot het verschijnen van de grotere bedrijven beleefde de molen van Demez glorieuze jaren. De Berwinne rivier, die over het hele landgoed stroomt, heeft sterk bijgedragen aan het succes ervan.

De tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoeste molen is sindsdien nooit meer herbouwd. In plaats daarvan werd de plek omgebouwd tot een solitaire boerderij, opgaand in de wouden rondom.

In 1971 kochten Rolf Offergelt en zijn familie, die hun woonplaats Aken verlieten, de oude boerderij en het aangrenzende land. Ze besloten de gebouwen af te breken en er een prachtig huis met karakter voor in de plaats te zetten, met behulp van veel van de materialen van de oude woning. Ze startten ook een groot bomenplantprogramma, dat vanaf dan een onmiskenbare charme zal geven aan de vallei.

 

In 2003 krijgt het karakteristieke huis een nieuw bewind door hun dochter Ruth en haar man Jean-Pierre, die besluiten om van deze plek de meest prestigieuze gîte van België te maken. In september 2011 ontvangt het landgoed van Boukai-Moulin dan ook zijn classificatie ‘5 épis’ (5 korenaren): de hoogste onderscheiding die ooit in het land is toegekend.

Maar na het ongelukkige overlijden van Ruth besluit Jean-Pierre het stokje door te geven om zich zo te concentreren op nieuwe projecten. In november 2019 heeft de familie Geron-Bastings het prachtige landgoed  verworven met als doel de ziel van de molen nieuw leven in te blazen.

Van de Demez-molen tot het Domaine du Boukai-Moulin

De Familie Geron-Bastings

De familie Geron-Bastings, Belgisch-Nederlands, is een familie die op enkele kilometers van het Domaine du  Boukai-Moulin is opgegroeid. 5 elementen maken samen een hecht geheel met  multidisciplinair talent. Paul (de vader), een technisch expert, vindt altijd een oplossing voor alles, Monique (de moeder), een ervaren boekhouder, verbergt haar talent als kunstenaar achter haar prachtige decoraties, Claudia (tweelingzus), een getrainde styliste, weet de zaken op orde te brengen, Thomas (tweelingbroer), bijgenaamd het "Zwitsers zakmes", zit vol met ideeën om de ervaring op het landgoed nog magischer te maken, en niet te vergeten het 5e element, Frédérique (jongste zus), die als beschermer van het milieu oog heeft voor het verduurzamen en personaliseren van onze missies.

Paul, Monique, Claudia, Thomas & Frédérique
bottom of page